Sobre mi (català)

Sobre mi (català)

septiembre 8, 2000
/ / /

Neix el 20 de març de 1956 a Bellcaire d’Urgell. El 1979 obté el títol de Llicenciat en Ciències Químiques en l’especialitat de Orgànica per la Universitat Central de Barcelona. El 1980 inicia la seva etapa com a professor a l’Institut Molí de la Vila de Capellades on ha exercit entre altres el càrrec de director entre el 1991 i el 2000. Durant els anys que ha estat dedicat a l’ensenyament ha dirigit treballs de recerca, molts dels quals han estat reconeguts amb premis CIRIT. Ha participat i impartit cursos de formació en l’àmbit de les Ciències i també ha format part de grups d’investigació de projectes educatius europeus. Es coordinador i autor del llibres de text de Química de  Batxillerat de l’Editorial Mc Graw Hill.

El 2003 comença a col·laborar amb l’equip d’investigació de elBullitaller. El 2004 es fa responsable del Departament de recerca gastronòmica i científica de laFundació Alícia. El 2006 surt el llibre “Lèxic científic-gastronòmic” d’editorial Planeta (traduït ja a 5 idiomes) en el qual ha col·laborat activament en la redacció, publicat per Alícia i el Bullitaller. En el 2007 surt al mercat el “Rotaval” adaptació de un rotavapor de laboratori per cuina. Investigació conjunta d’ Alícia amb el Celler de Can Roca.

Les seves investigacions han estat centrades en el tema de textures, introducció de tecnologia a la cuina i la divulgació de ciència relacionada amb la cuina. És membre de la junta de l’ACCA. Col·labora amb la revistaInvestigación y ciencia”. Comisari de l’exposicióMatèria Condensada. Cuinar ciència” (Arts Santa Mònica Barcelona 7 juliol-7 desembre  2010).

Coordinador científic gastronòmic del curs “Science and cooking” a Harvard (2010-2015). En aquests darrers anys les seves actuacions en el camp de la ciència i cuina han estat encaminades a crear un nou corrent de treball entre científics i cuiners per avançar conjuntament en la investigació gastronòmica i científica.

Forma part del Editorial Board de la revista «International Journal of Gastronomy and Food Science. Coordinador de la Unitat UB-Bullipèdia.

Coordinador de la UERCC Unitat d’Educació i Recerca en Ciència i Cuina.

Coordinador juntament amb Victoria Pons del CAR Sant Cugat, del MOOC “Gastronomia i alimentació d’alt rendiment per a una volta al món«

Post a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*