AF_postalfree_cuinaiciencia

CONFERÈNCIES I TALLERS

L’esferificació

CosmoCaixa Barcelona. Divendres 19 i dissabte 20 de febrer del 2016

Una de les aplicacions culinàries més revolucionàries dels últims temps és l’esferificació, una reacció química a partir de la presència d’un gelificant (alginat) i calci. Aquest procés químic permet generar una estructura gelificada exteriorment i líquida interiorment. Al taller es podran elaborar esferificacions de diversos tipus i tastar elaboracions d’aquest procés: olives, formatges, etc.

Les escumes

CosmoCaixa Barcelona. Divendres 26  i dissabte 27 de febrer del 2016

 En aquesta sessió es tractarà la presència i la importància dels gasos en l’alimentació. La introducció de gasos en elaboracions culinàries ja es feia històricament amb la introducció d’aire en nata (nata muntada) i clares muntades. Però també es fan escumes amb sifó, on el gas habitualment és òxid de dinitrogen, o treballant amb el gas carbònic (diòxid de carboni) en líquids.

Els participants podran elaborar escumes produïdes amb un braç triturador i que, a la cuina, reben el nom d’aire, com l’aire de pastanaga, i tastar aquesta escuma i d’altres, i alhora descobriran les explicacions científiques relacionades amb la seva estabilitat.

 

La ciència de les confitures

CosmoCaixa Barcelona. Divendres 4 i dissabte 5 de març del 2016

Centrarem l’interès en el triangle pectina, acidesa i sucre, que fa possible l’elaboració de les confitures. Al taller elaborarem una confitura i una gelea, tot analitzant els canvis fisicoquímics que tenen lloc en la seva producció.

I després les tastarem juntament amb altres  elaboracions fetes amb confitures i gelees: taronja, maduixa i especials.

 

Les emulsions

CosmoCaixa Barcelona. Divendres 11 i dissabte 12 de març del 2016

En aquest taller elaborarem maionesa, lactonesa i beganesa, i experimentarem amb un procés d’una falsa emulsió (flam d’oli). Posteriorment, tastarem elaboracions amb presència d’emulsions i compartirem les explicacions científiques que permetran saber quins fenòmens es produeixen en una emulsió.

Més informació:

http://agenda.obrasocial.lacaixa.es/ca/-/cl-cocina-y-ciencia

Tags:

No responses yet

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *